Biografie

Bram Laan is geboren op 23 september 1953 in Berkhout (NH) en overleden op 27 oktober 2017 in Zutphen (GL). Hij speelde al op zeer jonge leeftijd gitaar en belandt in een van de eerste kerkbeat-combo's waar hij Peter Broerse leert kennen en samen richten ze de band Distance op. Deze band is heel belangrijk voor de muzikale ontwikkeling van Bram.
Distance speelt eigen composities die door Peter en Bram worden geschreven en bouwt een grote bekendheid op in de kop van Noord-Holland.

In 1978 verhuizen Bram en Ellen (zijn vriendin) naar de Achterhoek wat het uiteenvallen van Distance inluidt. Tevens speelt hij in verschillende bands waarvan Tau uit 1979 en Red Knobs de belangrijksten zijn.
In 1980 krijgt Tau, na een auditie, een uitnodiging om mee te doen aan het televisieprogramma Vara's Voorstelling. Bram besluit om daar een solo-optreden te doen en hij wint de finale met het nummer Laughter.
Bram komt in contact met Don Willard. Samen met Don, producer, engineer en tekstschrijver, werkt hij aan de opnames van het dubbelalbum: Aloft in a Balloon.

De sessies voor deze productie zijn voor Bram heel leerzaam omdat er veel geëxperimenteerd wordt met geluidseffecten. De plaat wordt in 1981 in eigen beheer uitgebracht.
In de jaren 1990 leert Bram de computer kennen en schaft hij zijn eigen home-studio aan. Bram werkt nog dagelijks met veel plezier aan zijn muziek, nu samen met Sam Sidawi, een meester 'in mooie geluiden toveren'. Sinds 2014 groeit hun project Free Fall en wordt de basis gelegd voor een tweede project, Plane Manu. In 2017 wordt Free Fall digitaal uitgebracht.
Componeren kost tijd en dan groeit het uit tot iets moois waar ze trots op mogen zijn.
Stacks Image 18